Egészség és siker.

Rabok legyünk, vagy szabadok?

„Rabok legyünk, vagy szabadok?”

Szerintem most is ugyanolyan aktuális a fenti kérdés, mint 1848-ban volt.

Hogy miért gondolom ezt? A válasz nagyon egyszerű.  Bármit is gondolunk napjaink társadalmáról és életkörülményeiről, az emberek többsége nem azt csinálja, amit akar. Nem úgy él ahogy akar. Nem olyan életet él, amilyet akar.

A kérdés mostanában inkább a rabság formájában mutatkozik meg.

A politikai rabság véleményem szerint átváltozott egyfajta gazdasági jellegű rabsággá, amely az emberek számára csak annyiban érzékelhető, hogy anyagilag nem csinálhatja azt, amit akar.

A bevétele, a pénze, a fizetése legalább 100, de inkább 110-120 százalékban hónapról hónapra le van kötve különböző kötelezettségei teljesítésével.

Mindegy, hogy mennyi a fizetése, mert a kötelezettségei – érdekes módon –  mindig azonnal alkalmazkodnak a bevételeihez.

Ebből a csapdából a fenti ok miatt egy jobb munkahellyel sem lehet kikerülni, mert a pénzügyi rendszer azonnal kiveti a hálóját és azonnal újra az lesz a kérdés, hogy mi lesz a hónap végén.

Ebből a csapdából szerintem kétféle módon lehet kikerülni.

1. A Pénz használatának a teljes elutasításával. (láthatunk néha ilyen embereket, akik kivonulnak a társadalomból és megpróbálnak önfenntartóak lenni)

2. Sokkal több pénz nem munkaidőhöz kötött megkeresésével. (passzív, hatástöbbszörözött jövedelem megteremtése és okos elköltése)

Melyik lehetőség a szimpatikusabb?

„Ez a kérdés, válasszatok!”

Én bármikor inkább arra szavazok, hogy több pénzt keresek, hogy egy kiváló életszínvonalat tudjak biztosítani magamnak és a családomnak.

Van erre egy kiváló módszer, amit megismerhetsz, ha megnézed ezt a videót:

A kérdés az, hogy a pénz és a munkahely rabságában akarsz-e tovább élni, vagy fontosabb a szabadság a számodra?

Én az alábbi döntést hoztam: (csak hogy hűek maradjunk a szabadság eszméjéhez)

„Esküszünk, hogy rabok tovább
Nem leszünk!”

Igen, van egy lehetőség, ami lehet, hogy éppen olyan nehéz, mint az elődeinknek volt.

Hívhatjuk ugyanúgy szabadságharcnak is akár, de itt a cél önmagunk felszabadítása a pénzügyi rabiga alól. Kemény küzdelem, kemény harc, de a kemény harcosoknak előre látható a végkifejlet is.

Nos, harcostársam, velem tartasz? (kattints ide)

Megjegyzés hozzáfűzése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük