Egészség és siker.

Mennyire uralja az életünket a megfelelési kényszer?

Folyamatosan elvárásoknak kell megfelelnünk. A munkahelyünkön, a családban, a közösségi életünkben, és nem utolsósorban a saját fejünkben.

 

Mi köze van ennek a sikeres élethez?

Ismerősek az alábbi kifejezések?

  • nem tehetek mást, mert mit szólnak hozzá a többiek,
  • el kell mennem oda, meg kel tennem ezt, mert ez az elvárás, stb.

Amikor ilyenek jutnak az eszedbe, akkor megfelelési kényszerben szenvedsz. Mások elvárásaitól teszed függővé az életed.

Rengeteg féle megfelelési kényszer létezik. Kezdve a munkahelyi, párkapcsolati, szülői, gyereki, közösségi, stb. dolgokkal.

Az emberek többségben van egy erős vágy arra, hogy a környezete elfogadja őt olyannak, amilyen. Ha pedig a környezete nem fogadja el, akkor megpróbál megfelelni annak a környezetnek, ahol él.

Ez a megfelelési kényszer, ami sok pár és egyéb kapcsolatot is jellemez. Sokan vannak, akik szenvednek ettől és megpróbálnak a környezetük vagy éppen a saját maguk által felállított normák alapján élni, azaz azoknak megfelelni.

A kérdés az, hogy mennyire lehet sikeres olyan valaki, aki mindig meg akar felelni mások elvárásainak. Mennyire lehet sikeres valaki úgy, hogy mások jelölik ki a számára azokat a határokat, aminek meg kell felelnie?

Nem tudom a siker kulcsát, de a bukásé az, ha mindenkinek megpróbálsz megfelelni. „Bill Cosby”

Létezik-e olyan valaki, aki azáltal lett rendkívül sikeres, hogy mások elvárásainak akart megfelelni?

Most a rendkívüli sikerekről beszélek, nem arról, hogy valaki egy munkahelyen a vezetője elvárásainak megfelelve sikereket ér el. Persze kérdés lehet az is, hogy mit nevezünk sikernek illetve ki mit értékel a saját szempontjából sikernek.

Én a sikert az önmegvalósítással és a szabad élettel állítom párhuzamba. Nekem az a sikeres ember, aki úgy él, ahogy jó neki, bőséges anyagi javakkal rendelkezik és saját maga tervezi és szervezi meg a saját életét.

„Légy Önmagad, mindenki más már foglalt!”

Szerintem a rendkívül sikeres emberek egyéniségek. Nem akarnak mások elvárásainak megfelelni. Nem azt nézik, hogy a „tömeg” mit szól az ő tevékenységükhöz.

Teszik, amit jónak gondolnak saját maguk jelölik ki a célt és az útirányt.

Ők azzal foglalkoznak, hogy követőket gyűjtenek maguk köré, akiknek irányt mutatnak. Mennek egy irányba és a kritikáktól és az ellenséges véleményektől függetlenül sikerre viszik azt a tevékenységet, amiben hisznek.

Miközben sikeresek lesznek, sikeressé tesznek másokat is. Úgy, hogy mennek előre a maguk útján, megvívják a maguk harcait és elérik a maguk győzelmeit.

Ezzel példát mutatnak a követőiknek, akik szintén sikeresek lehetnek.

Ez egy pozitív változás mindenki életében.

Két nagyon fontos feltétele van annak, hogy valakiben egyáltalán felmerüljön a sikeresség ilyen szintjének az elérése.

Először is rendkívüli módon akarnia kell. Akarnia kell a sikert, a sikerhez szükséges változást és a siker által biztosított életmódot.

Másodszor: hinnie kell benne, hogy ő is képes elérni a vágyott sikert. Egy megingathatatlan hittel kell rendelkeznie, ami túllendítheti őt a mélypontokon és rakéta sebességgel repítheti őt előre a siker országútján, amikor lendületben van.

Ez a két fontos feltétel már elég ahhoz, hogy valaki elinduljon a siker útján, ami a pozitív változáshoz vezethet.

Megjegyzés hozzáfűzése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük