Egészség és siker.

Az egészség a legfontosabb

„Ha egészség van, minden van.” – tartja a mondás.

Ezzel a mondással én teljes mértékben egyet tudok érteni.

Csak azt nem értem, hogy az egészség és az egészséges életmód miért csak akkor lesz fontos sok ember számára, amikor megromlik az egészsége?

Egészség piramis
Egészség piramis

Természetesen sokan és sokat beszélnek mostanában az egészségről és az egészséges életmódról. Én is sokat beszélgetek emberekkel az egészségükről és néha megrendítő történeteket hallok.

A legfurcsább az egészben, hogy az emberek többsége az egészséget természetes dolognak veszi, ami „jár” neki. Azt gondolja, ő egészséges és ez így is marad hosszú ideig, attól függetlenül, hogy milyen életmódot folytat.

Az egészség megőrzésével és – ne adj Isten – a betegségek megelőzésével csak nagyon kevesen foglalkoznak tudatosan. A hangsúly most a tudatosan szón van. Az egészség nem kap megfelelő hangsúlyt, egészen addig, amíg valami kellemetlen nem történik.

Valamilyen módon és valahol elkezd romlani az egészség.

Ekkor – és legtöbben csak ekkor – elkezdenek törődni az egészség helyreállításával, ami ilyenkor már kicsit talán nehezebb, mintha a betegségek megelőzésével is törődtek volna.

Ilyenkor átrendeződik a fontossági sorrend. Előtérbe kerül az egészség és  – kerül amibe kerül – elkezdjük korrigálni a hibákat. Nagyon sok történetet hallottam olyanokról, akik átértékelték az életüket, amikor egy súlyos betegség „megtámadta” őket. Sokan kezdenek egy komolyabb betegség hatására új életet, ahol már a helyére került az egészséggel való törődés.

Miért kell eddig várni?

Miért nem lehet megelőzni a nagyobb bajokat és már akkor törődni az egészségünkkel, amikor még nem jelentkeznek a bajok?

Kezdjen el Ön is törődni az egészségével!

Lássa el szervezetét azokkal a tápanyagokkal, vitaminokkal és ásványi anyagokkal, amire szüksége van. Az Ön jutalma egy azonnali jobb közérzet és egy egészséges, jól működő test lehet.

 

Megjegyzés hozzáfűzése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük